PRESSEMEDDELESE

Meyra Ortopedia opkøbt – fremtiden for selskabet er sikret      
Den 25. maj 2013 indgav Meyra Ortopedia gruppen en frivillig insolvens erklæring på baggrund af flere år med faldende tilskud fra det offentlige system i Tyskland, samt på baggrund af den generelle økonomiske krise i Europa, der har påvirket virksomhedens likviditet negativt. En proces, med henblik på at finde potentielle investorer, blev efterfølgende iværksat – en proces der natten til lørdag den 21. september 2013 blev afsluttet med underskrivelsen af købsaftalen.

Den polske Medort gruppe køber Meyra Ortopedia
Efter intensive forhandlinger med mere end 50 interesserede købere, var det en enig kreditorbestyrelse der vedtog salget af Meyra Ortopedia til den Polske virksomhedsgruppe Medort. Medort gruppen beskæftiger mere end 350 medarbejdere i Polen, og er en betydelig spiller i Rehab sektoren. Medort er en del af den private investeringsfond Avallon, som har aktieandele i flere forskellige virksomheder. 

Fremtiden sikret og nye muligheder opstår
Med Medorts opkøb, er Meyra Ortopedias fremtid sikret, og virksomheden vil derfor, som hidtil, fortsætte udvikling og produktion af nogle af verdens bedste rehabiliteringsprodukter. Opkøbet skaber desuden nye muligheder for vækst på flere markeder, og Medort gruppen vil fremadrettet have øget fokus på det Vesteuropæiske marked.    

Det danske marked
For Meyra Ortopedia Danmark vil opkøbet umiddelbart blot betyde, at en stærkere partner står bag virksomheden. Igennem hele insolvensprocessen har det danske selskab været i normal drift og vil derfor fortsætte alle aktiviteter i Danmark som hidtil.

Skifte af ejerskab
Medort gruppen overtager Meyra Ortopedia og alle datterselskaber med effekt fra den 1. november 2013.  Navnet Meyra Ortopedia fastholdes og forretningen vil fortsætte under normale betingelser.